top of page
  • Writer's pictureoskolaigk

Прославили смо 104. рођендан школе

Updated: Mar 24



Основна школа у Нишкој Бањи основана је 12. 9. 1920. године. Нова школска зграда, коју и сада користимо, саграђена је 6. 2. 1963. године. Након 61 године, обновљена је фасада, кров, прозори и улазна врата на школској згради, замењено је грејање. У таквом "новом" амбијенту школе, прославили смо 104. рођендан школе разним активностима.

  • Наставница хемије Сандра Радоњић је са својим ученицима осмог разреда организовала извођење разних огледа које су са пажњом посматрали ученици млађих разреда. Слике можете погледати кликом на линк СЛИКЕ.

  • Осми Сајам образовања угостио је све нишке средње школе 19. 3. 2024. у просторијама матичне школе.

  • Традиционални турнир у футсалу и игри између две ватре овог пута је осим млађих основаца из Брзог Брода имао и учеснике из ОШ "Војислав Илић млађи" из Хума који су се такмичили са нашим млађим ученицима са Насеља Никола Тесла. Организатор ових турнира је учитељ Синиша Перишић који годинама успешно сарађује са учитељем Сашом Николићем.

  • Турнир у футсалу организован је и у матичној школи али за старије основце. Гости су били из ОШ "Ђура Јакшић" из Јелашнице, а организатори наставници физичког васпитања. Слике погледајте кликом на линк СЛИКЕ.

  • Приредбу поводом Дана школе припремиле су наставница музичког Марија Вагнер Тричковић и наставница српског језика и књижевности Наташа Стојановић. Ученици од 5. до 8. разреда рецитовали су и певали песме о љубави. Мали и велики хор је певао песме уз пратњу мини-оркестра. За изглед хора побринуле су се Весна и Бранкица које су сашиле нове хаљине, а учитељица Зденка Петковић је помогла, и овог пута, у организацији приредбе. На крају приредбе, госте је обрадовао наступ млађих чланова КУД-а Никола Тесла који се представио влашким играма.

Слике погледајте кликом на линк СЛИКЕ.


bottom of page